Virtuel Højskole 2020-05-18T10:10:23+02:00

Mariager Højskole inviterer dig til at deltage i en undervisningsuge i vores ”virtuelle klasselokale”. Sid med under undervisningen, se læreren, følg PowerPointen, ”stil spørgsmål” og deltag i refleksioner og gruppe samtaler.

Undervisningen er GRATIS, men kræver tilmelding. Læs mere om hvilke fag vi udbyder online og tilmeld dig på denne side.

+ Deltag hjemmefra

+ Tirsdag & Onsdag

+ 19:00-20:00

+ Vælg dig fag

+ Tilmelding påkrævet

Sådan deltager du i vores virtuelle klasselokale.

Det et påkrævet at tilmelde sig for at deltage i undervisningen. Du tilmelder dig ved at trykke på linken under. Herefter modtager du et link hvor du enkelt kan følge undervisningen på “Zoom”.

1: Tilmeld dig

Tilmelding er påkrævet for at kunne deltage i undervisningen.

(se fag og tilmeldingsknapper nedenfor)

2: Zoom

Zoom er et gratis undervisnings værktøj. Undervisningen vil foregå via dette program. Du kan enten deltage via din internetbrowser eller downloade programmet til din computer.

3: Opstart

Efter tilmelding vil modtage en bekræftelses email med bekræftelse på at du er tilføjet undervisningen og link til klasselokalet. Vær i god tid så du er sikker på at det tekniske fungerer inden undervisningen starter. Bryg dig en kop kaffe/te og vær klar ved skærmen. Vi ses!

Webinar – uge 21

FAG 1 – Horisont

Vi roder, debatterer, lader holdninger og meninger mødes i lyset af dagens nyheder, og de tidens udfordringer vi alle står overfor; politisk, kulturelt og samfundsmæssigt. Så brænder du for en god dialog og få trykafprøvet dine argumenter, så er det her vi mødes under det fælles levede liv med hinanden.

m. SIMON LINDE

FAG 2 – Kristologi

Kristus er STEDET at starte – for vores teologi og ALT andet. Jesus spurgte sine disciple, ”Hvem siger I, at jeg er?”. Hvordan vi svarer på det spørgsmål er altafgørende for vores tro, og for måden vi forstår og relaterer til verdenen, andre og os selv. Så, hvordan besvares det? Og hvordan ser det ud når vi svarer skævt, eller slet ikke forholder os?

m. JONATHAN BISGAARD

FAG 3 – Kreativ Kirke

Er kirken ligeså kreativ som Gud er? Vores kirker er kreative fællesskaber. Forhåbentlig. Mange talenter bruges i gudstjenester og aktiviteter. Men der er plads til meget mere. For Gud er en dygtig kunstner. Hvad siger bibelen om dine kreative evner? Hvorfor mindskes kreativiteten ofte gennem opvæksten? Hvordan genfinder du din kunst?

m. CHRISSY KRISTENSEN

Webinar – uge 22

FAG 1 – Prædikenlære

At prædike er en kunst, som udføres på mange forskellige måder afhængig af prædikantens evne til at kommunikere. Men at prædike er også et håndværk, som kræver forberedelse, indsigt i bibelfortolkning og at kende til forskellige prædikenmodellers styrker og svagheder. Vi på forskellige typer af prædikener, og hvordan prædikenteksten fremstilles. Så er det op til dig selv at bruge den.

m. LEIF PETTERSON

FAG 2 – Den intertestimentale periode

Hvad sket der ind i mellem den gammel og den nye testamente? Fra Malakias til Matthæus og 400 år af stilhed?  Denne webinar udfylder hullet i midten og hjælper dig at skabe en rød tråd i gennem hele Bibelens historie.

m. PETER MAKOVINI

Tilmelding (uge 22)

FAG 3 – Lovsang & Gudstjeneste?

Hvorfor har vi lovsang på vores gudstjenester? Til hvilket formål er det en del af vores gudstjeneste og hvordan bør det se ud? Disse spørgsmål er vigtige at overveje i vor tid, da netop lovsang (lovsangsledelse) og musik fylder meget og har tendens til at blive gjort til noget det nødvendigvis ikke har til formål at være. Mads Houe og Christoffer vil belyse dette og komme med helt konkrete bud til hvordan det kan se ud og ligge op til diskussion.

m. CHRISTOFFER HØJEGAARD & MADS HOUE SØRENSEN

Webinar – uge 23

FAG 1 – Missional Kirke

Udtrykket ”missional kirke” er blevet lidt af et slidt i moderne tid. For nogle beskriver det et bestemt kirkeligt udtryk, for andre er der tale om et modstykke til den etablerede (eller søgervenlige) kirke og for andre igen, er det tanken om at vende tilbage til noget oprindeligt kirkeligt. Én ting er sikkert: Mission og kirken hører uløseligt sammen – så uløseligt at nogle vil gå så langt som at sige, at kirken som ikke er ”missional” slet ikke er kirken i det hele taget. Men hvad vil det sige?

m. JONATHAN BISGAARD

FAG 2 – Bibelen 2020

Er det en god oversættelse? Der er ingen roser uden torne, så kom under overfladen og forstå de nuancer der ligger bag den kontroversielle debat om den nye bibel og lære om det smukke og det farlige den byder os til.

m. PETER MAKOVINI

FAG 3 – Jesus på Gymnasium

At være en “officiel” kristen på gymnasiet giver masser af muligheder for at være med til at forandre verden til et bedre sted. Selvfølgelig kan det også være udfordrende både på det personlige og det daglige plan. Webminar med Mikael Iversen, med praktiske eksempler, cases og masser af mulighed for interaktion og spørgsmål.

m. MIKAEL IVERSEN