Tjeneste

Som elev på Mariager Højskole bliver du involveret i praktisk tjeneste, hvor du bruger og udvikler dine gaver og evner. Det er en praktisk måde at udfordre til at vokse i evner og forståelse, attituder og handlinger. Praktikken er ca. en gang om ugen. Herudover kommer obligatoriske arrangementer som f.eks. menighedsbesøg, udadvendte arrangementer og skoleprojekter for hele skolen. Du og din coach taler om, hvordan du trives og udvikler dig igennem din praktik.

Praktikkens tre elementer er følgende: For det første; at træne dig i at bruge de gaver, evner og færdigheder Gud har givet dig. Dernæst at give dig en mulighed for at integrere undervisningen i en tjenestekontekst. Og sidst en mulighed for at evaluere din udvikling i forhold til karakter og tjeneste.

Vælg din praktik:

De forskellige muligheder for praktik du kan vælge i mellem:

SocialMission

Ungdomsarbejde

Gadekirke

Kirkepraktik

Gadekirke

Gadekirke stræber efter at udforske relevante og kreative måder at bygge broer til Guds rige, for dem som endnu ikke er del af det.  Evangelisation involverer at formidle de gode nyheder i mange forskellige former og på mange forskellige måder. I ”Evangelisation” vil du blive udrustet til at forstå tiden, kulturen og disses spørgsmål til livet. Du vil blive udfordret i at praktisere forskellige modeller for evangelisation, formulere og dele dit vidnesbyrd, formidle de gode nyheder, bede for syge, planlægge og udføre evangelistiske projekter og events og forsvare din tro.

Undervisningen indholder: Evangeliet – Kommunikation af evangeliet i det 21. århundrede - Vidnesbyrdet - Apologetik på gadeplan - Inkarnering af evangeliet - Venskabsevangelisation - Event evangelisation.

Tjeneste muligheder: Gadekirke i Aalborg, Randers, Aarhus.

SocialMission

SocialMission arbejder på at se Guds kærlighed forvandle menneskers liv. Der er et stigende behov for at fokusere på det sociale aspekt af mission i takt med de sociale udfordringer, vi ser i samfundet i det 21. århundrede. Samtidig ønsker vi at give indsigt i det bibelteologiske grundlag for mission samt se det i historisk perspektiv. Diakoni og social retfærdighed har en stigende opmærksomhed, og at forstå kirkens del i missionen: at tage sig af de svage, fattige, nødstedte kvinder og børn.

Undervisningen indholder: Missiologi - Kultur- og Religionsforståelse - Integration - Diakoni - Human trafficking - Økologi og genbrug - Projekt-ledelse - Rehabilitering - Studieture

Tjeneste muligheder:  Praktisk socialt arbejde - socialcafé - Plejehjem - Familiehjælp - Julehjælp

Ungdomsarbejde

Ungdomsarbejde har fokus på ledertræning til børne-, teenage-, og ungdomsarbejdet i den lokale kirke. Ungdomsarbejde vil træne dig til at kommunikere evangeliet til yngre generation: prædike klart, lede relationelt og tjene Gud ind i den næste generation.

Ungdomsarbejde er for dig som elsker at arbejde med unge, forkyndelse, organisering og events, der kommunikerer Jesus i og udenfor kirke. Hvis du i tillæg kan lide at arbejde med opstart af nye arbejdsgrene til børn- og unge, er dette tjenesten for dig.

Undervisningen indholder: Team ministry - Relationelt ungdomsarbejde - Postmoderne børne-, teenage- og ungdomsarbejde - Prædikenlære og kommunikation - Studieture

Tjeneste muligheder: Opstart af børneklub - Drift af teenklub - Skoleteam til gymnasiebesøg - Outreach med ungdomsarbejde.

Kirkepraktik

Du behøver ikke tilbringe lang tid med os, før du finder ud af, at Mariager Højskole elsker den lokale kirke. Uanset hvilken tjenestepraktik du vælger, engageres du også i en kirke i området. Såfremt det er muligt, og at du ønsker det, vil vi gøre vores yderste for at lægge tilrette for, at du kan lægge din kirkepraktik i din lokale hjemkirke.

Det er også muligt at udvide sin kirkepraktik hjemme og være hjemme hver eller hver anden weekend. Derved kombineres dit højskoleophold sig med lokal tjeneste på en perfekt måde.

Lederordningen: Ønsker du udvidet kirkepraktik, bør du vurdere om du kan komme ind under Lederordningen. Læs mere om den på siderne om “Økonomi”

Tjeneste muligheder: Tjenesten i din kirke defineres efter dine gaver og kirkens behov